Deprem tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Deprem tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

19.03.2024 17

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde tatbikay yapıldı. Tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi, afet farkındalığının geliştirilmesine yönelik verilen eğitimlerin yıl içerisinde okulumuzda uygulamalı olarak devam edeceğini belirtildi.
Öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan etkinlikte deprem anını yaşadılar. Okul müdürü tarafından, “ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını belirterek İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğinde gerçekleştirilen ve il genelinde tüm okullarımızda aynı anda gerçekleştirilen deprem anı ve tahliye tatbikatı ile toplumda afet farkındalığı oluşturmak, geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde deprem bilincini yerleştirmek ve yeni nesillerin bu bilinçle yetişmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır” denildi.
İlk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.
İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının işbirliğinde valiliklerin ve kaymakamlıkların koordinasyonunda tüm illerimizde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen ve il genelinde okul öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan  tatbikatla öğrencilerde; “Çök - Kapan - Tutun, Tahliye” okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek,müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırması amaçlanıyor.   19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024